. konsolosluk islemleri » dogum ve nüfusa kayit facebook
 siz galiba halen üye degilsiniz.üye olmak icin tiklayiniz Site icerigi 
Burdanüyelik kayiti yapabilirsiniz
Bu yorum0 cevaplandi
ve 182kez tiklandi
  
{[facebook_like_330]}{[plusone_m]}{[twitter_button]}
  konsolosluk islemleri
kozanliyizbiz Offline

En iyi Kozanli hemserimiz


yorumlar:

.
dogum ve nüfusa kayit üye uyarma cevapla


Doğum ve nüfus kayıt işlemleri

Çocuğun nüfusa kaydı sırasında istenilen belgeler:

* Babanın ve annenin nüfus cüzdanı,
* Çocuğun doğum belgesinin aslı (Geburtsurkunde),
* Evlenme cüzdanı,
* Anne ve babanın pasaportları,
* 2 adet fotoğraf.


Çocuk annenin pasaportuna kaydedilecek ise babasının, babasının pasaportuna kaydedilecek ise annesinin, şahsen başvurması gerekmektedir. (Yeni doğan çocuğun konsolosluğa getirilmesine gerek yoktur).

Yeni doğan çocuğun bir ay içinde Başkonsolosluğa kaydının yaptırılması gerekmektedir. Bir ayı geçen doğum kayıtlarından gecikme cezası alınır. (2000 yılı için 3 DM) Evlilik tarihinden önce veya evlendikten sonra 300 günü doldurmadan meydana gelen doğumlarda, anne ve babanın birlikte müracaat etmesi gerekmektedir.

Doğum belgesi evlilik dışı (unehelich) yazılmış ise önce Nüfus Müdürlüğünden (Standesamt) düzeltilmesi gerekir.
Boşanmayı müteakip 300 gün geçmeden doğan çocuk, evlilik içinde doğmuş sayılır ve kadının boşandığı kocasının soyadı ile nüfusa kayıt yapılır.

Kadının boşandığı kocası çocuğu reddetmek için mahkemeye başvurması gerekmektedir.

Babalığın tanınması işlemi yapılırken anne ve babanın birlikte müracaatı gerekmektedir.


Nüfus cüzdanı yenileme
15 yaşından büyükler:


* Nüfus cüzdanı,
* Pasaport,
* 4 adet fotoğraf ile şahsen başvurulması gerekmektedir.


15 yaşından küçüklerin müracaatını anne veya baba yapabilir ancak, 15-18 yaş arasındaki çocukların da bizzat Başkonsolosluğumuza gelmeleri gerekmektedir. İlk müracaatta ikametgah belgesi(Anmeldung) gerekmektedir.

Kaybolan nüfus cüzdanı için müracaat:

* Aileden bir kişiye ait nüfus cüzdanı,
* Pasaport (pasaportun da kaybolması veya olmaması halinde, fotoğraflı bir başka belge ve pasaport kayıp belgesi),
* 3 adet fotoğraf ile şahsen başvurulması gerekmektedir.

 diyer sayfa  
{[warnOptionsBox]}
EGER SIZLERE YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA...TEKRAR ZIYARETINIZI BEKLERIZ
{[plusone_js]}
Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen